Hava Durumu

‘Sevgi İzi’ Karacabey’de de Uygulamaya Konuldu

Zihinsel engelli veya Alzheimer gibi kendilerini ifade edemeyecek düzeyde engeli bulunan bireylerin, yakınları ile irtibatının kesilmemesini hedefleyen ‘Sevgi İzi’ uygulaması, belediyenin katkıları ile Karacabey’de de başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘Sevgi İzi’ Karacabey’de de Uygulamaya Konuldu
 Hayatın her alanına yönelik uygulamaya koyduğu etkin çalışmalarla adından başarıyla söz ettiren Karacabey Belediyesi, örnek bir çalışmayı daha hayata geçirdi.

 Tüm dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sorun olan ve kendilerini ifade edemeyecek durumda olan engelli vatandaşların, yakınları ile irtibatının kesilmemesini hedefleyen ‘Sevgi İzi’ uygulaması, belediyenin katkıları ile Karacabey’de de uygulanmaya başladı.

 İlgili çalışmaya göre zihinsel engelli veya Alzheimer gibi kendilerini ifade edemeyecek düzeyde engeli bulunan bireylerin, ellerine yapılan dövmeler sayesinde yakınları ve emniyet birimleri ile doğrudan iletişiminin sağlanması hedefleniyor.

 Uygulama Periyodik Aralıklarla Tekrarlanacak

 Karacabey Belediyesi’nden yapılan açıklamada, engelli bireylerin toplum yaşamına uyumu açısından fiziksel alt yapı çalışmaları ile birlikte, sosyal aktivite çalışmalarına da büyük önem verildiği belirtilerek, ‘Sevgi İzi’ uygulamasının periyodik aralıklarla, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde hizmet sunacağı bilgisine yer verildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.